Noże Haiku

2010/11/08

Chroma to firma zajmująca się produkcją noży. Jej artykuły wykonywane są z niezwykle trwałej stali japońskiej. Chroma współpracuje z najlepszymi producentami noży na całym świecie, a jej głównym projektantem jest Ferdynand Porsche.Noże z kolekcji Haiku marki Chroma zostały wykonane zgodnie z zasadami starożytnej sztuki wykuwania mieczy samurajskich. Powstały przy wykorzystaniu najwyższej jakości wysokowęglowej stali japońskiej. Haiku to połączenie tradycji i możliwości współczesnej techniki. Te jedyne w swoim rodzaju noże nadają się na każdą okazję, dzięki maksymalnejostrości pozwalają na precyzyjną pracę w kuchni, dzięki nim obierzesz, poszatkujesz warzywa i zioła, pokroisz mięso, czy też wyfiletujesz ryby. Każdy nóż jest, zgodnie z japońską tradycją oryginalnie zapakowany w etui i złożony kartonik Haiku oraz przewiązany tekturową opaską. Noże Haiku to narzędzie dla wirtuoza kuchni, są cenione przez profesjonalistów na całym świecie.

Kamień do ostrzenia Haiku to ceramiczna osełka wodna przystosowana specjalnie do noży japońskich, które należy ostrzyć pod kątem 15-20o . Drewniana podstawka pozwala pewnie osadzić kamień, co znacznie ułatwia pracę. Przed rozpoczęciem ostrzenia kamień należy moczyć w wodzie przez ok. 15 minut.

Nóż do sushi Sashimi Haiku, jest naostrzony jednostronnie, dzięki czemu rybę można pokroić na plasterki grubości 1mm. Stworzony przede wszystkim z myślą o przyrządzaniu
sushi.

Nóż do filetowania ryb Haiku Deba jest przeznaczony specjalnie do obrabiania i cięcia ryb. Bardzo masywny , jednostronnie ostrzony idealnie nada się dla osób, które często przygotowują sushi lub owoce morza.

Japoński nóż kucharza Santoku Haiku Home. Jego ostrze wykonano z gatunkowej, wysokowęglowej, ultratwardej stali. Znakomicie nadaje się do cięcia i szatkowania warzyw.

Noże z kolekcji Haiku marki Chroma do nabycia w internetowym sklepie SuperWnetrze

« Poprzedni Artykuł Następny Artykuł »